Volga M22

Naast de GAZ M21 Volga werd de GAZ M22 Volga uitgebracht. Op basis van de M21 is een mooi ogende stationwagon ontstaan. De achterbank kan standaard worden weggeklapt, wat een riante laadruimte oplevert. Veel M22's zijn gebruikt als echte werkpaarden en je zult ze dan ook zelden meer tegenkomen.


Bovenstaande foto is een persfoto van Sobimpex uit 1963. Waarschijnlijk zijn er slechts enkele van geleverd in de benelux. Of er ooit stationwagons geleverd zijn met dieselmotor is mij helaas niet bekend.



In 1962 werd de GAZ M22 Volga geïntroduceerd als een serie/type 2 uitvoering. De echte productie van de M22 is pas begonnen bij de introductie van derde serie M21 vanaf 1963. In de boeken en folders is de M22 zwaar ondervertegenwoordigd. Slechts een enkel hoofdstuk of een enkele folder is aan de stationwagon gewijd. Het is dan ook moeilijk om er precies achter te komen wat de verschillende modellen zijn geweest. De techniek is in alle gevallen identiek aan de diverse M21 uitvoeringen.


 

Bijzondere  M22 uitvoeringen

Waarschijnlijk de belangrijkste M22 uitvoering is de M22D, de ziekenambulance.

Vreemd is deze pick-up. Waarschijnlijk gaat het hier of om een prototype (elk GAZ of Volga embleem ontbreekt) of om een hobbyproject (meer waarschijnlijk).
 
 

HOME